Fingenious

Tutustu Fingenious palveluun! Palvelun osoite on

www.fingenious.fi

Fingenious tarjoaa pääsyn biopankkiaineistoihin

Fingeniousin kautta pääset etsimään aineistoja kuudesta sairaalabiopankista yhdellä klikkauksella. Fingeniousiin rekisteröityminen on ensimmäinen askel, kun teet biopankkitutkimusta useamman kuin yhden suomalaisen biopankin aineistoilla.

Fingenious on porttisi seuraaviin biopankkeihin

Sairaalabiopankkien näytekokoelmat koostuvat miljoonista ihmisperäisistä näytteistä, kuten verinäytteistä, kudosnäytteistä ja nestebiopsioista. Biopankkitutkimuksissa voidaan hyödyntää näytteenantajista saatavilla olevaa muuta tietoa, kuten potilasasiakirjatietoa ja genomitietoa.

FINBB:n kautta pääset hyödyntämään myös THL Biopankin aineistoja. THL Biopankki on valtakunnallinen biopankki, johon on koottu arvokkaita väestö- ja tautipohjaisia tutkimusaineistoja. THL Biopankista on saatavilla näytteiden lisäksi laajasti näytteistä määritettyä tietoa (esim. genomiikka, metabolomiikka, laboratorioarvot) ja näytteenantajista kerättyä elämäntapatietoa (esim. tupakointi-, ravinto- ja liikuntatietoa). FINBB ohjaa Fingeniousin kautta saapuneet kyselyt THL Biopankille, jos THL Biopankin näytteitä ja tietoja voitaisiin hyödyntää tutkimuksessa. THL Biopankkiin voi olla myös suoraan yhteydessä THL Biopankin oman saatavuuskyselyn välityksellä.

Biopankkiaineistoihin voidaan yhdistää tietoa kansallisista terveydenhuollon rekistereistä, kuten hoitoilmoitusrekisteristä (HILMO), kuolinsyyrekisteristä ja lääkkeiden korvausoikeusrekisteristä erillisen hakemusmenettelyn perusteella. Rekisteritietojen yhdistäminen mahdollistaa näytteenantajien pitkittäisseurannan ja vahvistaa tutkimuksen luotettavuutta. Lisätietoja saat FINBB:ltä.  

Fingenious-palvelut

Fingenious tarjoaa kolme suoraa palvelua: 

  1. 1. Näytekokoelmien tilastotason selaaminen Fingenious Cataloguessa
  2. 2. Esiselvityspyynnöt biopankkinäytteistä ja niihin liittyvästä tiedosta
  3. 3. Luovutuspyynnöt

Kun lähetät esiselvitys- tai luovutuspyyntösi Fingeniousiin, se välitetään kuuteen sairaalabiopankkiin, ellet erikseen määrittele, mihin biopankkiin haluat pyyntösi kohdistaa. Biopankkitutkimusten asiantuntija joko FINBB:ltä tai sairaalabiopankista ottaa sinuun yhteyttä 2-3 työpäivän kuluessa pyyntösi vastaanottamisesta.

Pyrimme lähettämään sinulle esiselvitysraportin 2-3 viikon kuluessa pyynnöstäsi. Raportti sisältää tiedot pyydettyjen näytteiden lukumääristä ja tietojen saatavuudesta kaikista sairaalabiopankeista.

Luethan myös tarkemman kuvauksen esiselvitys- ja luovutusprosesseista tästä

Esiselvitys- ja luovutuspyyntöjen kustannukset

Esiselvityspyyntöjen lähettäminen ja -raporttien saaminen on maksutonta. Kun arvioimme esiselvityspyyntösi, otamme yhteyttä antaaksemme kustannusarvion esiselvitysraportin tekemisestä, mikäli pyyntösi on poikkeuksellisen laaja ja vaatii erityisen paljon työtä.

Myös luovutuspyyntöjen lähettäminen Fingeniousin kautta on maksutonta. Esiselvitys- ja luovutuspyyntöprosessin aikana saat kustannusarvion koko biopankkiprojektillesi.

bottomofpage