Hyvän ketjulle kuuluu hyvää

Hyvä Ketju -kampanja on alkanut vuoden 2018 aikana ja siinä ovat mukana kaikki Suomen sairaalabiopankit (Helsingin ja Uudenmaan, Keski-Suomen, Pirkanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Pohjois-Savon ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirien kuntayhtymät). Kampanjan tavoitteena on vakiinnuttaa syöpänäytteiden keräys osaksi sairaala-arkea ja rutiineja. Sosiaali- ja terveysministeriö tukee taloudellisesti kansallista syöpänäytekeräyskampanjaa. Hyvän Ketju- kampanjaa koordinoi Biopankkien Osuuskunta Suomi (FINBB).

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä syöpänäytekeräyksestä vastaa Helsingin Biopankki. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä biopankkituorekudosnäytteitä on kerätty vuodesta 2016 alkaen. Syöpänäytekeräyskampanjan aikana tuorenäytekeräyksiä pyritään entisestään laajentamaan ja samalla ollaan aloittamassa nestebiopsianäytteiden keräys.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä syöpänäytekeräyksistä vastaa Auria biopankki. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä tuorekudosnäytteitä kerätään jo naistentautien-, plastiikka- ja yleiskirurgian vastuualueilla sekä vatsaelinkirurgian- ja urologian toimialueella. Nestebiopsioiden osalta keräys on alkanut urologian vastuualueella ja on alkamassa plastiikka-ja yleiskirurgian vastuualueella.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä syöpänäytekeräyksistä vastaa Tampereen Biopankki.  Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä keräykset ovat käynnistyneet mm. Hatanpään rintakeskuksessa, gynekologian, gastroenerologian- ja urologian yksiköissä.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä syöpänäytekeräyksestä vastaa Itä-Suomen Biopankki. KYS:lla tuorekudosnäytekeräykset ovat jo käynnistyneet Naistentaudeilla, ja nestebiopsioioden osalta alkamassa Kirurgian palveluyksikössä.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä syöpänäytekeräyksistä vastaa Keski-Suomen Biopankki.  Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä tuorekudos- ja nestebiopsianäytekeräykset ovat käynnistyneet operatiivisella toimialueella.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä syöpänäytekeräyksistä vastaa Borealis biopankki. Pohjois-Pohjanmaansairaanhoitopiirissä näytekeräykset ovat käynnistyneet tehokkaasti operatiivisella (Opta) tulosalueella sekä Lasten- ja naistentautien (LaNa) vastuualueella.

Lisätietoja kampanjasta saat ottamalla yhteyttä kunkin sairaanhoitopiirin biopankkiin.

 

bottomofpage